De Overwelving Tandartsen | Kunstgebitten en gebitsprotheses
Header afbeelding

Kunstgebit

Zoekt u naar een betrouwbare, professionele tandarts die u kunt helpen met het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit (ook wel gebitsprothese genoemd)? Of heeft u klachten aan uw huidige kunstgebit? Kom langs bij De Overwelving Tandartsen. Hier nemen we de aandacht voor al uw vragen. Wij snappen dat een kunstgebit niet zomaar iets is en dat u daar vragen over heeft. Daarom stippelen we samen met u een duidelijk traject uit waarin waarin we duidelijk aangeven waarom u wel of niet voor een kunstgebit zou moeten kiezen. Zo proberen met ons hele team aan tandartsen en assistenten u op uw gemak te laten voelen in onze praktijk.

Wanneer een kunstgebit?

Het kunstgebit vervangt u gehele gebit. Een kunstgebit is daarom alleen de juiste oplossing als een groot deel van uw gebit in slechte toestand is of als u veel tanden mist. Is er slechts een gedeelte van uw gebit in slechte toestand? Dan adviseren we u vaak een behandeling voor een brug of implantaat. Samen met de tandarts beslist u of het kunstgebit echt de beste oplossing is. Is dit zo? Dan zullen we u overige tanden trekken en uw prothese maken voor u.

Traject kunstgebit

Om uw kunstgebit goed aan te meten, is het voortraject erg belangrijk. We nemen hier de tijd voor en gaan precies te werk. Zo werken we ook met geavanceerde apparatuur om uw gebit zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen. Daarbij kijken we naar uw onder- en bovenkaak en de beet die u gewend bent. Als u gebit in kaart is gebracht, kunnen we een zogenoemde ‘pasprothese’ vervaardigden. Deze prothese draagt u enkele dagen om te kijken of uw kunstgebit goed zit en wat er mogelijk verbeterd kan worden. Als u tevreden bent, zetten we de pasprothese om in een perfect afgewerkt kunstgebit.

Wennen aan een kunstgebit

Het komt vaak voor dat mensen moeten wennen aan hun nieuwe gebit. Bij De Overwelving Tandartsen doen we er alles aan om uw kunstgebit zo vertrouwd mogelijk te laten voelen. Zo kunt u uw kunstprothese meermaals naar wens aanpassen. Maar vaak is het ook wennen. Het is nou eenmaal niet uw eigen gebit. Zo merken we dat mensen hun gezicht soms wat voller eruit vinden zien en dat eten wat onwennig aanvoelt. Dit went vaak vanzelf. Ook zult u eraan moeten wennen dat u uw kunstgebit zult moeten reinigen. Hierover zal de tandarts u verder informeren. Heeft u toch veel pijn? Neem dan contact met ons op.

Waarom De Overwelving Tandartsen?

  • Veel ruimte voor persoonlijke aandacht
  • Moderne apparatuur 
  • Moderne tandartsenpraktijk

Inschrijven bij De Overwelving Tandartsen

Wilt u zich inschrijven bij De Overwelving Tandartsen? U bent van harte welkom! Hiervoor vragen wij u ons aanmeldformulier in te vullen en uw vorige tandarts in te lichten. Wij lichten vervolgens uw zorgverzekeraar in en zetten u in ons klantenbestand. Heeft u toch liever iemand aan de lijn? Dan kunt u contact opnemen via 0575-514060..

 

Schrijf u in bij De Overwelving Tandartsen