De Overwelving | Mondhygiënist Zutphen
Header afbeelding

Mondhygiënist Zutphen

Mondzorg is van groot belang, zowel thuis als bij de tandarts. Met goede mondzorg houdt u uw gebit gezond en voorkomt u dat u vervelende klachten krijgt. Bij De Overwelving staan onze mondhygiënisten voor u klaar. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zij zullen uitvoerig uw gebit reinigen, tandplak verwijderen en uw tanden polijsten. Zo heeft u weer een fris en stralend gebit. 

 

Neem contact op met De Overwelving Tandartsen

 

Wat doet een mondhygiënist?

Komt u met een verwijzing of op eigen initiatief naar onze mondhygiënisten en preventieassistenten? Neem contact op met De Overwelving Tandartsen en geef aan met welke wens u langskomt. Zo kunt u bijvoorbeeld een preventieve afspraak maken voor een reiniging, maar ook om uw tanden te laten bleken. Tijdens reguliere afspraken verwijderen onze mondhygiënisten o.a. tandplak, tandsteen en tandaanslag. Ook polijsten we uw tanden zodat we alle tandaanslag verwijderen en u weer een stralend gebit heeft. Heeft u andere wensen? Dan vragen wij u dit op tijd aan te geven bij het maken van een afspraak.

 

De mondhygiënisten van De Overwelving

  • Verwijderen tandsteen, tandplak en aanslag
  • Polijsten uw tanden
  • Brengen fluoride aan op uw tanden
  • Controleren de conditie van uw gebit
  • In aanwezigheid van de tandarts maken zij ook röntgenfoto’s en vullen zij gaatjes

 

Tandarts of mondhygiënist

Wat is nu precies het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist? Kort gezegd komt het hierop neer: de tandarts focust zich op het restaureren van uw gebit, terwijl de mondhygiënist en preventieassistenten zich richten op de gezondheid van het tandvlees en de voor- of nabehandeling van het consult met de tandarts. Ook controleren zij uw gebit en overleggen vervolgens met de tandarts hoe de conditie van uw gebit is. De tandarts zal nog een laatste check doen en zal eventuele behandelingen uitvoeren, zoals een wortelkanaalbehandeling of het opmeten van uw gebit. Wilt u uw tanden laten bleken of uw gebit preventief laten reinigen? Dan staan onze mondhygiënisten voor je klaar. 

 

Persoonlijke aanpak en maatwerk advies

Een persoonlijke praatje en mondzorg op maat, daar staan we voor bij De Overwelving. Onze tandartsen geven adviezen op basis van uw dossier. Ook onze mondhygiënisten bekijken voorafgaand aan de afspraak naar uw dossier. We streven ernaar u altijd in te plannen bij dezelfde tandarts en mondhygiënist. Maar door een goede registratie in het dossier zorgen we er ook voor dat mogelijk andere tandartsen op de hoogte zijn van de conditie van uw gebit. Zo zijn we een vertrouwd gezicht in omgeving Zutphen en een plek waar u zonder spanningen heen gaat.

 

mondhygienist_zutphen

 

Schrijf u in bij De Overwelving