Röntgenfoto's bij de tandarts | De Overwelving
Header afbeelding

Röntgenfoto’s bij de tandarts

Bij De Overwelving Tandartsen vinden we het belangrijk dat we uw gebit zorgvuldig controleren. Daarom zijn onze tandartsen goed opgeleid en hebben ze ruime ervaring, maar we maken ook röngtenfoto’s. Door periodiek foto’s te maken, krijgen we de ontwikkeling van uw gebit goed in beeld. Ook kan een van onze tandartsen vragen om een extra foto te maken als er het vermoeden is dat er tandbederf of verlies van botweefsel is. Met onze moderne apparatuur garanderen wij een hoge kwaliteit van foto’s. Lees meer over deze röntgenfoto’s. 

 

Wat zijn röntgenfoto’s?

Het getrainde tandartsoog kan veel waarnemen. Met een sikkelsonde en een mondspiegeltje controleert de tandarts onder andere op gaatjes, tandplak en de diepte van je tandvlees. Toch kan de tandarts niet altijd alles zien, zoals de gezondheid van botweefsel. Met een röntgenfoto kan dat wel. Röntgenstralen stralen door delen van het lichaam heen, waardoor er inwendige foto’s gemaakt kunnen worden van het lichaam. Hoe verder de straal kan doordringen in uw gebit, hoe donkerder dit op de foto te zien is. Kiezen, tanden en kaken zijn bijvoorbeeld wit, uw tandvlees is zwart op de foto. Het maken van een foto is vaak snel gebeurd en doet geen pijn. Binnen enkele seconde is de foto gemaakt en kan de tandarts nauwkeurig het gebit bestuderen. 

 

Wat zijn de risico’s van röntgenfoto’s bij de tandarts?

Omdat er slechts een minimale hoeveelheid straling in minimale tijd vrijkomt, zijn er vrijwel geen risico’s aan het maken van röntgenfoto. De risico’s van röntgenfoto zijn vooral voor mensen die vaak in aanraking komen met deze straling. Dat is niet het geval bij de tandarts. Ook als u zwanger bent, is er in principe geen risico. De straling komt namelijk alleen in uw gebit. Laat het voor de zekerheid de tandarts weten als u zwanger bent. Dan kan de tandarts mogelijk de röntgenfoto uitstellen. Bent u bang voor de foto? Laat het ons weten, zodat wij u kunnen begeleiden. 

 

Persoonlijke aanpak bij De Overwelving

Het team van De Overwelving gaat voor een persoonlijke aanpak. Bij ons bent u geen nummer. We lezen ons in in uw dossier. Zo kunnen we de ontwikkeling van uw gebit zien. Laat het ons weten als u angstig bent voor de tandarts. Dan kunnen wij u geruststellen of extra tijd voor u inplannen. Heeft u nog vragen? Neem contact op via 0575 514 060.

 

foto's_tandarts_overwelving