Kindertandheelkunde – De Overwelving Tandartsen – Zutphen

Kindertandheelkunde

Gewoon gaaf gebit

Op jonge leeftijd is een goede mondgezondheid erg belangrijk. Een gezond kindergebit leidt namelijk tot een gezonder volwassen gebit. Wij adviseren dan ook om kinderen op tijd te laten beginnen met het bezoeken van de tandarts.

Vanaf twee mee naar de tandarts

Neem je kindje vanaf de tweede verjaardag mee naar de tandarts. Dan kan het rustig wennen aan de omgeving en het liggen in de stoel, zonder dat we daadwerkelijk behandelen. Zo wordt onze praktijk een fijne plek voor uw kind om te bezoeken en voorkom je angst.

Melk- en blijvende tanden

Kindertandheelkunde richt zich op mondzorg van kinderen tot 18 jaar. Deze mondzorg varieert van preventie en controle tot het uitgebreid vullen van melk- en blijvende tanden. Kindertandheelkunde vraagt op sommige momenten iets meer geduld en een andere aanpak dan de ‘normale’ tandheelkunde bij volwassenen. Het is voor kinderen erg belangrijk dat ze weten wat er gaat gebeuren, zodat ze niet bang zijn voor het onbekende.

Gratis mondzorg voor kinderen

Goed om te weten: algemene tandheelkundige zorg van kinderen tot 18 jaar valt onder de basisverzekering en wordt hierdoor volledig vergoed. Voor de kosten geldt geen eigen risico. Voor specialistische zorg zoals beugels, kronen en bruggen gelden andere voorwaarden.

Gewoon Gaaf-praktijk

Wij zijn een Gewoon Gaaf-praktijk. Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës (het ontstaan van gaatjes). Wie goed zijn tanden poetst en niet te veel frisdrank en snoep nuttigt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Nieuwsgierig naar de methode? Klik hier voor meer informatie.

Vind een Gewoon Gaaf-praktijk

Zoekt u de dichtstbijzijnde Gewoon Gaaf-praktijk bij u in de buurt? Op de website van Prime Dental Alliance ziet u welke praktijken deze kindvriendelijke preventiemethode aanbieden. Wij begeleiden u hier graag bij, dus voel u vrij contact op te nemen.