Tanden bleken – De Overwelving Tandartsen – Zutphen

Tanden bleken

Bleken

Wat de reden ook is, het bleken van je tanden  is een gemakkelijke manier om je zelfvertrouwen een “boost” te geven.
Je tanden en je glimlach zijn immers je visitekaartje.

Elke volwassene kan zijn/haar tanden laten bleken. Waar wel rekening mee moet worden gehouden is het feit dat kronen, bruggen en vullingen NIET meebleken. U heeft zelf in de hand hoe wit uw tanden worden. U kunt stoppen met de behandeling als het gewenste resultaat is bereikt. Als het verschil met bestaande vullingen of kronen te groot is zullen deze vervangen moeten worden.

Uit klinische studies is gebleken dat het bleken van tanden met de materialen die wij gebruiken volledig veilig is voor tanden en tandvlees.

Procedure;

Als u uw tanden bij ons wilt laten bleken kunt u hiervoor een afspraak maken. Wij gaan er daarbij van uit dat uw gebit regelmatig door een tandarts is gecontroleerd en onderhouden.
Op uw eerste afspraak maken wij afdrukken waarmee wij bitjes voor u produceren.
Deze bitjes zijn een paar dagen later klaar voor gebruik. Als u dan weer bij ons bent polijsten we uw gebit en instrueren u hoe u de malletjes moet gebruiken.
Het is de bedoeling dat u de malletjes, gevuld met gel, een aantal nachten draagt. Als dat voor u niet haalbaar is dient u de malletjes minstens 2-4 uur per dag te dragen (slapen is het makkelijkst…)

Gedurende deze periode van bleken dient u voorzichtig te zijn met voedingsmiddelen die veel kleurstof bevatten, zoals; cola, koffie, zwarte thee, rode wijn, rode kool, ketchup, tomatensaus, etc.
Ook raden wij af om te roken gedurende deze periode.
Deze beperkingen gelden tot en met 1 dag nadat u klaar bent met bleken.

U krijgt van ons fluoride mee waarmee u eenmalig uw gebit kunt behandelen als afronding van de bleeksessie.