Wortelkanaalbehandeling Zutphen | De Overwelving Tandartsen
Header afbeelding

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een behandeling die onze ervaren tandartsen veelvuldig succesvol hebben uitgevoerd. Dankzij hun ervaring en de moderne technieken is een wortelkanaalbehandeling vrijwel altijd een groot succes. U voorkomt er namelijk mee dat uw tanden loslaten en dat u een brug of implantaat nodig heeft. Bel op tijd en blijf niet te lang lopen met klachten zoals pijn bij kauwen, steken bij warme of koude dranken of een kloppend gevoel in uw gebit. Bij spoed bel direct naar 0575 514 060.

 

Symptomen wortelkanaalbehandeling

  • Kauwen is pijnlijk
  • Koude en warmte dranken geven steken
  • Er zit een kloppend gevoel in uw gebit
  • Soms is er een zwelling zichtbaar of heeft u koorts

Ervaart u zulke symptomen? Neem dan direct contact met ons op via 0575 514 060. Hiermee voorkomt u dat de ontsteking zich uitbreidt en u meer klachten zult ervaren. 

 

Wortelkanaalontsteking

Als u een klein gaatje of een beschadigde tand of kies hebt, kunnen bacteriën doordringen in uw weefsel. Dit weefsel kan daardoor gaan ontsteken waardoor ook de wortel van uw tand kan ontsteken. Deze wortel is van groot belang, want hiermee zit uw tand vast in uw gebit. Als deze wortel beschadigd is, kan uw tand los komen te zitten. Ook kan de ontsteking zich verspreiden naar de rest van uw gebit. Daarom moet u snel contact opnemen met de tandarts als u symptomen ervaart. 

 

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Aan de hand van foto’s en de ervaring van de tandarts bepalen we of u inderdaad een wortelkanaalontsteking hebt. Als dit het geval is, bereiden we u goed voor zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast plannen we snel een afspraak in om u te behandelen. Vaak is één behandeling voldoende. 

De behandeling begint met u geruststellen. We vinden het belangrijk dat u niet angstig bent. Dat is namelijk helemaal nergens voor nodig. Een wortelkanaalbehandeling is een vrij gebruikelijke ingreep waar onze tandartsen veel ervaring mee hebben. We starten met een plaatselijke verdoving in uw mond waarna we een klein gaatje in uw tand boren. Zo kunnen we bij de ontsteking. Deze ontsteking verwijderen we en met desinfecterende gel voorkomen we dat er een ontsteking in omliggende tanden kan plaatsvinden. Vervolgens vullen we het gat in uw tand en behandelen we de oorzaak van de wortelkanaalontsteking. 

 

Herstel wortelkanaalbehandeling

Direct na de behandeling heeft u vooral last van uw verdoofde mond. We raden u aan om even niks te drinken of eten, maar u kunt wel werken of autorijden. Zodra deze verdoving uit is gewerkt, kunt u weer eten. Mogelijk heeft u de eerste dagen wat last van pijn in uw mond. Dit is goed te behandelen met paracetamol. Na enkele dagen verdwijnen uw klachten. 

 

Persoonlijk en professioneel 

De Overwelving Tandartsen staat u graag te woord. Heeft u vragen over een wortelkanaalbehandeling? Vraag het aan onze tandartsen of neem contact op via 0575 514060.

 

wortelkanaalbehandeling