De Overwelving | Mondzorgprofessionals voor tanden bleken
Header afbeelding

Tanden bleken Zutphen

De Overwelving Tandartsen in omgeving Zutphen biedt deskundige en een verscheidenheid aan behandelingen aan, waaronder het bleken van tanden. Schrijf u hier in.

Bij tandartsenpraktijk De Overwelving kunt u terecht voor zowel reguliere als voor esthetische behandelingen. Hieronder vallen:

De Overwelving heeft alle disciplines van de mondzorg in huis. Onder een fijne en ontspannen sfeer verzorgen wij een optimale dienstverlening. Zo wordt er bijvoorbeeld goed voor u gezorgd voor, tijdens en na een bleekbehandeling. Ons team van tandartsen, specialisten en (preventie-)assistenten staat voor u klaar! 

Tanden bleken  

Waarom tanden bleken?

Het bleken van tanden wordt steeds populairder. Het is een gemakkelijke manier om een stralende glimlach te krijgen en zo onder andere uw zelfvertrouwen te vergroten. Maar hoe komt het dat tanden verkleuren? En is het bleken van tanden niet schadelijk?

Uw dna speelt een grote rol in het bepalen van de kleur van je tanden, net zoals dna oog- en haarkleuren bepaalt. Wanneer u ouder wordt, is er kans dat uw haren grijzer worden. Hetzelfde geldt voor de kleur van tanden: de dentine verandert van kleur waardoor uw tanden er geler uit komen te zien. Dentine is het zachte tandbeen dat zich bevindt onder het tandglazuur en als rol heeft om de zenuw van uw tand te beschermen. 

Tanden laten bleken

Deze verkleuring van de dentine door het ouder worden begint intrinsiek, dus van binnenuit. Een zogenoemde whitening tandpasta kan hierbij niet helpen. Wel is het mogelijk dat u uw tanden laat bleken bij een mondzorgspecialist. Bij De Overwelving kan elke volwassene terecht voor het bleken van tanden, waarbij u zelf kiest hoe wit uw tanden moeten worden. U heeft zelf in handen wanneer het gewenste resultaat is bereikt en wanneer u dus stops. Klinische studies hebben aangetoond dat de materialen die wij gebruiken voor het bleken van tanden volledig veilig zijn voor uw mondgezondheid. Onze behandeling is goed voor zowel uw tanden als uw tandvlees.

Belangrijk is dat uw vullingen, bruggen en kronen niet mee verkleuren bij het bleken van tanden. Daarom zou het kunnen zijn dat uw bestaande vullingen, bruggen en kronen vervangen dienen te worden als het verschil met uw gebleekte tanden groot is.

Procedure tanden bleken

U kunt bij De Overwelving een afspraak maken om uw tanden te bleken. Belangrijk is dat wij ervan uit dat uw gebit in goede staat is en regelmatig door een tandarts gecontroleerd en onderhouden is. De procedure voor het tanden bleken is als volgt:

  1. Tijdens uw eerste afspraak wordt er een afdruk gemaakt van uw gebit en op basis daarvan creëren wij bitjes voor u.
  2. Een paar dagen na uw eerste afspraak zijn de gemaakte bitjes klaar voor gebruik. Tijdens een tweede afspraak polijsten wij uw gebit en leggen wij u uit hoe u de bitjes op de juiste manier gebruikt.
  3. De bitjes die gevuld zijn met gel dient u dan een aantal nachten te dragen. Wanneer nachten niet haalbaar zijn, kan het ook minstens 2 tot 4 uur per dag gedragen worden, maar dragen in de nacht wordt aangeraden.
  4. Wanneer u tevreden bent met het resultaat kunt u stoppen met het nachtelijk dragen van het bitje. U krijgt van ons fluoride mee die u eenmalig kan gebruiken als u klaar bent met het afronden van de bleeksessie.

Belangrijk om te onthouden is dat u tijdens de behandeling voorzichtig dient te zijn met kleurstofrijke voedingsmiddelen, zoals cola, koffie, zwarte thee, rode wijn, rode kool, ketchup, tomatensaus, etc. Daarnaast raden wij het ook af om te roken tijdens de periode van de behandeling. Deze beperkingen gelden tot en met één dag nadat u klaar bent met tanden bleken.

Tanden bleken bij De Overwelving

We heten u van harte welkom bij De Overwelving in Zutphen. Ons team van specialisten staat voor u klaar om te werken aan uw wensen aan uw gebit. Wanneer u meer informatie wilt over het laten bleken van uw tanden kunt u contact opnemen via 0575-514060. Ook kunt u altijd mailen naar info@deoverwelving.nl

Schrijf u in bij Tandarts De Overwelving